Uitslag enquête: wij horen jullie!

De antwoorden van de enquête zijn binnen. Onze sprekers, event organizers en locaties spreken zich uit over de PCR-test, zelftest en de COVID-19 maatregelen op evenementen. De impact is groot en de evenementenbranche is enorm geraakt.

De testsamenleving werkt niet
De meningen zijn verdeeld, maar het grootste deel gelooft niet dat een testsamenleving werkt en doen niet mee aan een evenement waarbij een negatieve PCR- of zelftest de voorwaarde is. Woorden als “discriminatie” en “uitsluiting” komen vaak voor als antwoord.

Sprekers“Ziek zijn tot bewezen is dat je gezond bent. Daar zal ik nooit aan meewerken.”

De sprekers laten zich horen: 61% doet niet mee aan de testsamenleving. Zij spreken niet op een evenement waar een negatieve PCR- of zelftest de voorwaarde is. Zij zijn wel voorzichtig en houden zich aan de overige corona maatregelen. 38% laat zich testen als dit vereist is, onder het credo “algemeen welzijn”. Slechts 6% gelooft dat de testsamenleving werkt. Het merendeel vindt de testsamenleving discriminatie “uitsluiten is de basis van ongelijkheid.”

Event organizers“Flauwekul en niet te handhaven.”

De grote meerderheid (78%) vraagt geen PCR- of zelftest van de aanwezigen op een event. Volgens 22% is het “flauwekul en niet te handhaven”. Je mag geen voorwaarden stellen, zoals een PCR-test om uitsluiting te voorkomen. “Je mag en kan in een vrij land niet discrimineren op medische gronden. Met een PCR-test gebeurt dit wel.” Event organizers geloven niet dat een testsamenleving werkt.

Locaties“Een testmaatschappij werkt niet.”

Van de locaties doet 75% wel mee aan het testen van de aanwezigen op een bijeenkomst zodra dit een voorwaarde is. Op dit moment is het geen voorwaarde om een negatieve PCR-of zelftest te laten zien, hiermee sluiten zij dus ook niemand uit. De locaties houden zich aan de maatregelen maar geloven niet dat de testsamenleving werkt.

Nog meer impact maken?
Samen maken wij verandering mogelijk! Bekijk hier de voordelen van ons abonnement.