Aza Rashied

Naar mijn mening is vechten nooit de oplossing.

Te boeken voor

Presentaties product of diensten

Gastspreker

v

Storytelling

Model

Thema’s

Discriminatie en gelijkheid

Sociale innovatie

Sociale invloed

Emancipatie

Jeugd

Religie & levendbeschouwing

Maatschappelijke verbinding

Achtergrond

Mijn naam is Aza Rashied, 27 jaar en ik ben van Koerdisch afkomst. Sinds december 1996 woon ik in Nederland. De eerste dertien jaar heb ik in diverse azielzoekers-centra gewoond. In 2014 heb ik de keuze gemaakt om de strijd tegen de Islamitsche Staat aan te gaan in Koerdistan (Noord-Irak). Tijdens mijn verblijf ben ik erachter-gekomen dat ik geen verschil kan maken aan het front en heb besloten om terug te keren naar Nederland om hier in de samenleving radicalisering aan te pakken. Naar mijn mening is vechten niet de oplossing, maar een prefentieve aanpak om jongeren niet te laten radicaliseren wel.

Ik heb een brede kennis wat radicalisering en vluchtelingen betreft. In beide onderwerpen ben ik een ervaringsdeskudige. Omdat ik dertien jaar in asielzoekerscentra heb gewoond weet ik als geen ander hoe het leven is in een asielzoekerscentrum. Aangezien radicalisering niet geloofs-gebonden is kun je ook zeggen dat ik geradicaliseerd was, omdat ik heb gevochten als peshmarga tegen IS.

Hoe kunnen wij als maatschappij iets doen tegen radicalisering? Waarom radicaliseerd iemand? Hoe gaat het proces van radicaliseren in ons maatschappij in zijn werk? Het is voor mij belangrijk mijn verhaal te vertellen, omdat ik het proces zelf ervaren heb en de kans heb gekregen om mijn leven weer richting te geven. Tijdens mijn MBO opleiding heb ik mij hierop gericht. Nu volg ik de HBO opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening.

Please follow and like us: