Elten Kiene

Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al mijn werkzaamheden. 

Te boeken voor

Presentator

Dagvoorzitter

Moderator

Workshops

Gastspreker

Thema’s

Sociaal maatschappelijk

Mensenrechten

Sociale impact

Veranderende samenleving

Discriminatie en gelijkheid

l

Onderwijs en vernieuwing

j

Onderwijs

Jeugd

Pionier & visionair

Maatschappelijke verbinding

Persoonlijk leiderschap

Diversiteit en Inclusie

Achtergrond 

Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator, rapper en workshopdocent. Hij is mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen (opgericht in 2010) en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk (opgericht in 2010). Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg. Met Brandwerk stond hij op vele podia, onder andere in het voorprogramma van Great Minds (Winne, Sticks, Jiggy Djé en Dokter Moon). Ook trad de groep, onder contract bij het label Neerlands Dope van rapper Akwasi, op voor de Koninklijke familie. 

Als spoken word-artiest heeft Elten vele podia betreden, onder andere bij Paginagroots, Mensen Zeggen Dingen en Late Night Poetry Jam.

Elten was hij in 2016 één van de schrijvers in de Poëziebus en werkte hij dit in 2017 mee aan een reclamespot voor ING. Ook is Elten onderdeel van Clubspoken. Op Wantijpop is hij vaste presentator op het hoofdpodium, waar hij eerder al grootheden als Marco Borsato en Typhoon mocht aankondigen.

Ook presenteerde hij tijdens activiteiten van ondermeer de School der Poëzie en Passionate Bulkboek. Als workshopdocent geeft Elten het liefst les aan jongeren, hetzij op middelbare scholen, hetzij aan jonge schrijvers die podiumambities hebben en in hun vrije tijd willen werken aan hun schrijfskills. Eerder deed hij dit ondermeer voor de Poetry Circle van stichting Nowhere. Sinds 2018 is hij ook coach bij Young In Prison en geeft hij les in de jeugdgevangenis. Sinds 2017 houdt Elten kantoor in het HipHopHuis, samen met Renee Trijselaar en Derek Otte.

Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Naast zijn velen werkzaamheden is hij is steeds meer actief als maker voor o.a het Wereldmuseum en Read My World Festival. Zijn opgedane kennis en ervaring brengt hij graag over op anderen en, niet onbelangrijk: deze ‘professionele hobbyist’ is altijd in voor een nieuwe uitdaging in één van de vele rollen die hij kan bekleden.

Please follow and like us: