Erik Duin

 “If you are able, at any moment, to sacrifice who you are for what you can become, THEN you’ll be succesful!” – Eric Thomas

Te boeken voor

Gastspreker

v

Storytelling

Masterclasses

Thema’s

Jeugd

Sociaal ondernemerschap

Diversiteit en inlcusie

Sociaal maatschappelijk

l

Onderwijs en vernieuwing

Sport

Achtergrond

Sport is een middel. Altijd! Een middel om een doel te bereiken. Of het nou gaat om persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden, talentontwikkeling, discipline, leren werken in een team of begrip voor een ander te krijgen. Sport leert je levenslessen!

Opgegroeid in een Haags gezin zonder vaderfiguur, met een iets jonger broertje en een moeder die zich uit de naad werkte om brood op de plank te zetten is achteraf gezien precies de start van het leven geweest die nodig was om te worden wie ik ben. Mijn vader werd rond mijn geboorte geestesziek. Chronisch psychotisch en schizofreen. Hij was een gevaar voor het gezin en al op jonge leeftijd leerde ik daardoor vooral wat ik NIET wilde worden later. Ik was nooit een goede student en heb met heel veel moeite uiteindelijk mijn HAVO gehaald, waarna ik ben gaan werken als data entry typist bij een ministerie. Dat was 1998 en ik was 19.
Inmiddels heb ik in Den Haag een unieke straat- en schoolbasketbal organisatie opgezet waarmee jaarlijks 3000 kinderen en jongeren op pleintjes en scholen in de stad worden bereikt. Daarnaast maak ik als ZZP’er foto’s en video’s, heb ik stichting READY opgericht om jongeren die als kansarm worden gezien te helpen in hun ontwikkeling door middel van werk, ben ik initiatiefnemer van stichting Basketbal Den Haag, dat al het basketbal in de regio Haaglanden met elkaar verbindt met het gemeenschappelijke doel om de basketbalsport over de totale breedte te laten groeien en professionaliseren én werk ik mee aan de oprichting van een eredivisie basketbal club.

Daarnaast werk ik al bijna mijn hele werkzame leven fulltime. Zonder sport had mijn leven er heel anders uit gezien. Het heeft me vooral veel over mezelf geleerd, en die lessen wil ik delen. Zoveel mogelijk! Ik wil dat iedereen weet dat ook hij of zij er toe doet en dat ‘kan niet’ niet bestaat. Mijn favoriete quote is dan ook: “If you are able, at any moment, to sacrifice who you are for what you can become, THEN you’ll be succesful!” – Eric Thomas

Please follow and like us: