Fatima Akchar

“Hoe de wereld eruit ziet heeft te maken met wat we denken, voelen en doen. Wat wij vandaag de dag doen heeft impact op de volgende beschavingen. Wij zijn de creators daarvan.”

Te boeken voor

Presentatie visie Rolmodellen Bureau

Masterclasses

Workshops

Gastspreker

v

Inspirator

Thema’s

Nieuw leiderschap

Gedragsverandering

Veranderingsprocessen en -managment

Rolmodellen principe en effect

Diversiteit en inclusie

Veranderende samenleving en arbeidsmarkt

Sociaal ondernemerschap

Participatie

Sociale invloed

Maatschappelijke verbinding

Achtergrond

Onze wereld verandert en wij zijn de veranderaars. Dat betekent dus ook dat wij zelf richting bepalen. Dit is nooit anders geweest. Menselijke keuzes hebben altijd geleid tot verandering en hebben altijd veranderingsprocessen in gang gezet. 

De keuzes die wij maken bepalen hoe wij ons verder gaan ontwikkelen en bepalen daarmee de toekomst. Ook keuzes die we niet maken bepalen dit. Daarom mogen we ons de volgende vragen stellen: hoe gaan wij ons verder ontwikkelen, welke keuze maak ik als individu en welk impact heeft dat op mijn omgeving? Welke keuzes maak ik als ondernemer, als overheidsinstantie en welk impact en uitwerking heeft dat op de werkvloer en in de maatschappij? Nieuwe keuzes maken betekent tegenwoordig, keuzes maken die we nog niet eerder maakten, die niet vertrouwt zijn en zoals het de natuur van de mens is, roept dit vaak weerstand op. Weerstand ontstaat, bij jezelf maar ook bij jouw medewerkers binnen de organisatie. In 95% is deze weerstand onbewust en ligt dit geworteld in gewoontes en angst voor het onbekende. Hoe kun je dan toch mee gaan met de veranderende wereld en hoe tackel je dit aspect dat verandering bepaalt op, verandering beïnvloed maar dit kan ook in de weg zitten; het menselijk gedrag? Hoe zorg je ervoor dat je onbewust gedrag omzet naar bewust en gericht gedrag, keuzes en resultaten. 

Dit alles vraagt om nieuw leiderschap, leiderschap die gericht is op doelen realiseren en tegenwoordig meer dan ooit op het realiseren van social impact. 

Mijn missie is dus om bewust een fundament te leggen voor de wereld waarop we ons op verder kunnen ontwikkelen. Hoe de wereld eruit ziet heeft te maken met wat we denken, voelen en doen. Wat wij vandaag doen heeft impact op de volgende beschavingen en ik voel mij daar verantwoordelijk voor. Wij zijn namelijk de creators van de volgende beschavingen. Wij sturen zelf naar de wereld van de toekomst. Stap vanuit het onbewuste in het bewuste om de wereld om je heen te creëren en positief te beïnvloeden. Zet die transformatieproces in gang. Dat kan alleen wanneer je inzicht hebt in het eigen gedrag en welke processen dit in gang zet. Ik bied inzage en kennis in het onbewuste en begeleid in het veranderingsproces naar groei en ontwikkeling. Veranderingsprocessen begeleiden voor organisaties en van teams om een sterk fundament te creëren zodat de transformatie opwaarts kan gaan en de groei- en veranderingsprocessen versneld kunnen worden. 

Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can’t  be other way. This isn’t  philosophy. This is physics.” – Albert Einstein

Ikzelf ben geboren in Marokko en ben op driejarige leeftijd, in 1987, naar Den Haag verhuisd. Ik ben opgegroeid in het hart van deze internationale stad van Vrede en Recht. Een dynamische stad waar ik de veranderingen van de globalisering aan den lijve heb ondervonden.  Zelf ervaarde ik hoe het is om op te groeien met verschillende culturen om mij heen, met de daarbij behorende uitdagingen, verwachtingen en benefits. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd tot een sterk ontwikkelde bi-culturele identiteit en een visie op een duurzame toekomst.

Please follow and like us: