Ferdi Jansen

In mijn visie gaan mens, natuur en technologie hand in hand, zie ik steden als enorme co-working spaces vol mogelijkheden en gaan we veel efficiënter om met tijd, geld, kennis en middelen. 

Te boeken voor

Presentatie product

 

Workshops

 

Presentatie visie

 

Moderator

 

Presentator

 

Dagvoorzitter

 

Thema’s

Globalisering

 

Smart Mobility

 

Smart Cities

 

Circulaire economie

 

Millieu en duurzaamheid

 

Sociaal ondernemerschap

 

Veranderende arbeidsmarkt

 

Veranderende samenleving

 

Sociale innovatie

 

Visionair

 

Persoonlijk leiderschap

 

Achtergrond

Ik ben de oprichter van Flexpackerz en het creatieve brein achter de gelijknamige app. Het doel van de Flexpackerz app is om zoveel mogelijk geschikte flexwerkplekken in kaart te brengen en de flexwerkende community van zzp’ers, ondernemers, studenten en professionals ter plekke met elkaar te verbinden. We worden namelijk dagelijks omringd door kansen, alleen kunnen we ze niet altijd zien. Daarnaast kunnen we, dankzij het Internet in combinatie met smartphones en laptops, werken waar we maar willen. Toch ontstaan er dagelijks nog honderden kilometers aan files door woon-werkverkeer en verdoen we een volle werkweek per jaar van onze kostbare tijd aan filerijden. Ondertussen stoten we onnodig veel CO2 uit en kost het de Nederlandse economie miljarden per jaar! Dus, waarom zoeken we niet massaal een inspirerende flexplek in de buurt, besteden we die miljarden aan het versnellen van duurzame mobiliteit en benutten we die extra tijd voor dingen die er echt toe doen, zoals familie, studie of innovatie? Dit is een van de vraagstukken die mij bezighouden en waar ik met Flexpackerz een positieve bijdrage aan wil leveren

Van jongs af aan heb ik al een notitieboekje naast mijn bed liggen waarin ik al mijn wilde en creatieve ideeën noteer. Tegenwoordig heb ik mijn analoge notitieboekje vervangen door een digitale. Ik werk graag aan concepten en creatieve oplossingen voor complexe problemen. Bij voorkeur oplossingen die de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken. Daarbij kijk ik veel naar de mogelijkheden van technologische innovaties, maar ben ik ook kritisch over de impact daarvan. Tenslotte bepaalt het gedrag van mensen vrijwel altijd het succes of het falen van zo’n innovatie. In mijn visie op de wereld gaan mens, natuur en technologie hand in hand, zie ik steden als enorme co-working spaces vol mogelijkheden en gaan we veel efficiënter om met tijd, geld, kennis en middelen.

Ik kom met alle liefde mijn visie met u delen en zet mijn publiek graag aan het denken, bij voorkeur zelfs aan het werk!

Onderwerpen waar ik mij veel mee bezig houd zijn: – Smart Cities – Smart Mobility – The Internet of People (Online versus Offline) – Het Nieuwe Werken – Flexibel Werken – Benutten van Talent – Startups – Sociaal en Publiek Ondernemerschap – De Impact van Technologische Ontwikkelingen (AI, AR, VR, Internet of Things, Big Data, Blockchain, Cryptocurrency, CRISPR).

Bekijk mijn LinkedIn en onderstaande lijst van prestaties om een beeld te krijgen van wat voor groente u in de salade haalt.

  • Top 8 Nederlandse Startups – HandsOn Startup Tour Europe 2016
  • Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar 2013 (Publiek Denken)
  • Top 10 Jonge Ambtenaar van het Jaar 2012 (JAvhJ)
  • Winnende team Leaders of Tomorrow 2011 (Deloitte/TEDx Rotterdam)
  • Winnaar Ynnovate FlexChallenge 2011 (Ynnovate)
  • Winnaar Publieksprijs Prix Becqué 2008 (Gemeente Rotterdam)

 

Please follow and like us: