Ferry Zandvliet

 
Door niet toe te geven aan angst en door al mijn boosheid los te laten ben ik een gelukkiger mens geworden, het heeft mijn leven verrijkt

Te boeken voor

Presentatie visie

v

Storytelling

Gastspreker

Masterclasses

Thema’s

Sociale impact

Loslaten vs. angs en boosheid

Verbinden

Persoonlijk Leiderschap

j

Media & ethiek

w

Politiek en maatschappelijk dialoog

Post traumatische stressstoornis

Achtergrond

Door niet toe te geven aan angst en door al mijn boosheid los te laten ben ik een gelukkiger mens geworden, het heeft mijn leven verrijkt.

Vrijdag de 13e, 2015, was ik samen met drie vrienden in concertzaal Le Bataclan te Parijs voor een concert van The Eagles of Death Metal. Die avond werden er 89 mensen doodgeschoten en meer dan 300 verwond in dat kleine zaaltje. Parijs werd getroffen door nog twee terroristische aanslagen die avond. In totaal vonden 129 mensen de dood. Een avond die mijn leven totaal op zijn kop zette. Chronische slaapproblemen, hyper-alertheid, angstaanvallen en hevige PTSS-klachten domineerden mijn leven na deze helse avond.

Ik merkte na terugkomst in Nederland dat mijn omgeving steeds harder en bozer werd, terwijl ik juist het tegenovergestelde voelde. Juist door deze verharding in de maatschappij voelde ik mij gedreven uit te spreken en te laten zien dat ik weiger boos te zijn op de daders, maar ook dat ik me niet bang laat maken. Na een week stond ik alweer bij een concert en met de vader van één van de terroristen die zich heeft opgeblazen in Le Bataclan heb ik een intense vriendschap gesloten.

Door het loslaten van mijn boosheid en niet toe te geven aan angst is mijn leven zoveel mooier geworden. Ik moet mezelf nog steeds weleens knijpen. Het is bijna een spirituele reis, een verrijking van mijn leven. Heel Nederland steunde ons na een live televisie optreden bij Humberto Tan. Die steun vanuit het hele land zal ik nooit meer vergeten. Nederland op z’n mooist!!!

Ik ben een lotgenotengroep gestart voor terreur getroffenen in Nederland, heb op politiek niveau stappen gemaakt om de opvang van terreur getroffenen te verbeteren (bij ons is er veel misgegaan) en ik ben mijn verhaal aan het delen. Het spreken is organisch ontstaan. Het gaf mij in het begin vooral veel steun qua verwerking door met mensen in gesprek te gaan. Nu hoop ik dat mensen door mijn verhaal inzien dat het geen zin heeft toe te geven aan angst en boosheid, je beperkt jezelf…. ik kan het weten, kom maar eens luisteren.

Boek dit rolmodel nu als spreker.

Neem contact op via ons contactformulier.

Please follow and like us: