Ilias Mahtab


Een gedreven voorvechter van gelijke kansen, keuze vrijheid, diversiteit en rechtvaardigheid.

Te boeken voor

Presentaties product of diensten

Workshops

v

Storytelling

Gastspreker

Thema’s

Sociaal Maatschappelijk

Sociale Innovatie

Discriminatie & gelijkheid

Emancipatie

Religie en levensbeschouwing

w

Politiek Dialoog

Maatschappelijke verbinding

Mensenrechten

Achtergrond


Toen Ilias 11 jaar oud was brak de oorlog uit in Afghanistan. Nadat zijn vader was omgekomen ontvluchtte zijn moeder met haar vier kinderen Afghanistan, en brachten zij langere tijd door in vluchtelingenkampen.

Net als andere vluchtelingen, groeide Ilias met zijn familie op in juridische en financiële onzekerheid. In Nederland kreeg Ilias te maken met discriminatie, armoede, culturele verschillen en onzekerheid over de toekomst. Toch lukte het Ilias zijn studie succesvol af te maken (Nederlands Recht en Internationaal Recht) en hij is mede-oprichter van de diaspora-organisatie St. Keihan. Ilias schrijft columns, was kandidaat-kamerlid 2017 voor Groen Links, organiseerde de LHBT-vluchtelingenboot Canal Pride en is Ambassadeur Zelfbeschikking.

Ilias is een energieke persoonlijkheid en een gedreven voorvechter van gelijke kansen, keuze vrijheid, diversiteit en rechtvaardigheid. Door zijn achtergrond, werkervaring en communicatieve vaardigheden is Ilias een echte verbinder tussen verschillende werelden. Zijn kracht is mensen inspireren en in hun kracht zetten, maar Ilias weet  ook de vinger op de zere plek te leggen en het onbespreekbare bespreekbaar te maken.

Please follow and like us: