Jan-Peter Mout

Wie orde wil moet chaos leren toelaten, wie wil opbouwen moet ook kunnen afbreken en wie aan eisen van buiten wil voldoen moet ook zijn eigen integriteit respecteren.

Te boeken voor

Presentaties product of diensten

Workshops

Gastspreker

Presentator

Dagvoorzitter

Moderator

Thema’s

Sociale Innovatie

Maatschappelijke verbinding

Sociaal maatschappelijk

Vrouwelijk en mannelijk leiderschap/ energie

Achtergrond

 

Ik inspireer teams en organisaties om werkwijzen te ontwikkelen die recht doen aan de complexiteit en non lineaire karakter van het universum en betekenis geven aan het unieke, prachtige gegeven van ons menszijn. Simpeler gezegd: ik probeer organisaties te helpen hun menselijkheid terug te vinden. Dit is zeker geen easy ride. We leven in een universum van spanningsvelden en menselijke teams moeten daarmee leren te werken: wie orde wil moet chaos leren toelaten, wie wil opbouwen moet ook kunnen afbreken en wie aan eisen van buiten wil voldoen moet ook zijn eigen integiteit respecteren. Het zijn allemaal prachtige dansen van Yin en Yang. De belangrijkste uitdaging op dit moment is opnieuw ruimte te geven aan het vrouwelijk principe in de samenleving. Het is tijd voor de terugkeer van de Godin. Dit krijgt bijvoorbeeld gestalte door hetstel van het contact met de natuur, holistisch en circulair in plaats van lineair denken en voor mij is heel belangrijk om relaties bij het oplossen van problemen en het aansturen van organisaties en samenwerken op basis van vertrouwen centraal te stellen.

Ik wil deelnemers aan mijn workshops en lezingen niet alleen laten begrijpen wat ik te zeggen heb, maar het ze vooral laten ervaren. Ik maak daarom gebruik van fragmenten uit films en documentaires ter illustratie van wat ik te zeggen heb en als startpunt van discussies.

Het is aan anderen te beoordelen of ik een rolmodel ben. Zelf ben ik er trots op dat ik altijd zelf nadenk en de moed heb mijn eigen visie te volgen en verder te ontwikkelen. Mijn levensdoel is mijn bewustzijn tot mijn laatste snik te vergroten. Hierbij hoort ook het leren kennen van mijn kanten, waar ik niet zo trots op ben. Juist het leren kennen van deze schaduw stelt mij in staat anderen beter te helpen. Ik ben nooit te oud om te leren en laat me graag iedere keer weer door het leven verbazen.

Ik werk sinds 2010 als zelfstandige. Daarvoor heb ik gewerkt bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Commissie. Ik werkte als diplomaat in Denemarken, Suriname en in Zwitserland. Ik heb zo kennis kunnen maken met andere culturen en leerde me verplaatsen in mensen met andere gezichtspunten. Ik heb zo geleerd dat er altijd veel meer is dat ons verbindt dan dat ons scheidt. Ik put nog volop uit deze lessen en vind het leuk af en toe mijn diplomatieke vaardigheden als voorzitter of bemiddelaar in te zetten.

Please follow and like us: