Jan Pieter Versluijs

Gepassioneerd ondernemer in de duurzame energie (solar). Houdt van avontuur en uitdagingen, om die met volle energie aan te gaan.

Te boeken voor

Dagvoorzitter

 

Moderator

 

Presentator

 

Masterclasses

 

Workshops

 

v

Storytelling

 

Model

 

Thema’s

Milieu en duurzaamheid

 

Circulaire economie

 

Sociaal ondernemerschap

 

Persoonlijk leiderschap

 

Visionair & pionier

 

Achtergrond

Ik heb een sterke passie voor ondernemerschap en duurzame energie. Tijdens mijn studententijd organiseerde ik veel events en richtte ik drie bedrijven op, met wisselend succes maar vooral veel lol en avontuur. Na een aantal jaar in Engeland in de consultancy te hebben gewerkte richtte ik in 2015 Solar Monkey op. Met als doel de markt van zonne-energie te accelereren via slimme software die installateurs helpt ontzettend snel zonnepaneelsystemen te ontwerpen en monitoren. Inmiddels boeken we daarin steeds meer resultaten. Al meer dan 100,000 zonnepaneelsystemen zijn in Nederland met onze software ontworpen en onze ambitie is om dat wereldwijd door te trekken.

Ik haal er ontzettend veel voldoening uit om mezelf vast te bijten in concrete uitdagingen. Daarin heb ik geleerd dat de definitie van ‘succes’ datgene is wat je er zelf van maakt. De beste herinneringen heb ik aan de projecten die het slechtste afliepen. Met een goede dosis zelfspot, humor en enthousiasme is eigenlijk alles een mooie ervaring. Zolang je er maar voor gaat! En zorg dan meteen dat je jouw passie en energie stopt in iets waar de wereld een stukje mooier van wordt.

Wat ik mensen graag mee wil geven is om te beginnen met dat waar hun hart ligt. En dat is simpeler dan het lijkt, zodra je jouw definitie van succes aanpast. Droom niet te groot, maar zet gewoon die eerste kleine stap in de richting waar je naartoe wilt. Geniet van het huidige moment en staar je niet blind op de toekomst. Hou het simpel. En als je iedere dag een stapje zet kun je zomaar ineens iets heel groots bereiken. En zo niet, dan heb je een hoop geleerd en een mooi avontuur gehad!
Please follow and like us: