Leon Emmen

“Je omstandigheden bepalen niet wie je bent in het leven. Hoe je met die omstandigheden omgaat is wat je karakter definieert.”

Te boeken voor

Gastspreker

v

Storytelling

Dagvoorzitter

Presentator

Moderator

Model

Thema’s

0

Veerkracht

Discriminatie en gelijkheid

Sociaal maatschappelijk

Diversiteit en Inclusie

In februari 2015 stond Leon Emmen “on top of the world” toen hij van de ene op de andere dag meer dood dan levend in het ziekenhuis belandde. Een ogenschijnlijk simpele routine operatie leidde tot een zeer ernstige bloedvergiftiging met verstrekkende gevolgen: hij verloor zijn beide benen, was lange tijd afhankelijk van anderen en woonde bijna 9 maanden in zorginstellingen.

Leon leerde zichzelf opnieuw kennen, leerde weer lopen en leerde accepteren wat de impact op zijn leven is. Gezegend met een enorme dosis positiviteit bouwde hij met vallen en opstaan een nieuw toekomstbeeld voor zichzelf met zijn dochter, zijn nieuwe relatie, zijn drukke baan, een sportcarrière én zijn sluimerende start-up plannen.

Vanuit de heilige overtuiging dat geluk in alle gevallen in eerste instantie een eigen keuze is, vertelt Leon over Veerkracht. Zijn verhaal inspireert mensen om zich niet als slachtoffer van omstandigheden te zien, maar eigenaarschap te nemen over hun eigen leven, de keuzes die ze daarin maken en hoe ze zelf hun eigen koers bepalen.

Leon’s indrukwekkende verhaal is reeds een aantal maal in de media geweest. Als spreker legt hij de focus niet alleen bij wat hem overkomen is, maar met name bij welke lessen hij daar uit getrokken heeft en hoe die anderen kunnen helpen in hun dagelijks leven.

Please follow and like us: