Rivelino Rigters

Mijn verhaal start in Amsterdam-West waar ik opgroei met mijn moeder nadat mijn vader op mijn 5e jaar voor mijn gezicht overlijdt.

Te boeken voor

Presentaties product of diensten

Workshops

v

Storytelling

Gastspreker

Thema’s

Sociale Innovatie

Sociaal maatschappelijk

Jeugd

j

Onderwijs

Pionier

Sociaal ondernemerschap

Maatschappelijke verbinding

Religie & levensbeschouwing

Achtergrond

Mijn naam is Rivelino Rigters, Auteur Rapper, Talentcoach en Post-Release coordinator voor Young In Prison. Mijn verhaal start in Amsterdam-West waar ik opgroei met mijn moeder nadat mijn vader op mijn 5e jaar voor mijn gezicht overlijdt. Het hebben van geen vader zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar mannelijke rolmodellen in de buurt en deze vond ik in de jongens van de straat. Hun advies was doe je best op school maar ondertussen sprak hun leven het tegenovergestelde uit. Hun stoere schoenen, mooie auto’s, gouden kettingen en aandacht van mooie vrouwen had een enorme aantrekkingskracht op mij en ik wilde net als hun zijn.

Dit zorgde ervoor dat ik stap voor stap mij in dezelfde richting begaf wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik op mijn 13e werd veroordeeld voor beroving en na veroordeling in de jeugdgevangenis terechtkwam. Na diverse veroordelingen en rondzwervingen kwam ik na een heftige drugsdeal achter A’dam CS op mijn 15e op een breekpunt. Het kon niet langer zo doorgaan en ik wilde veranderen en besloot mijzelf te verdiepen in diverse religies en kung fu. Via via kwam ik in contact met een groep jongeren uit Philadelphia die bezig waren met geloof, theater en muziek. In die groep vond ik rust en mijn creatieve talent werd opgewekt.

Vanaf toen liet ik de oude vrienden achter en begon te rappen en muziek te maken. Na een aantal jaar mocht ik een rapworkshop geven en dit werden er geleidelijk meer. Tegelijk groeide het verlangen om jongeren met dezelfde achtergrond te helpen hun talent en identiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Mede om deze redenen besloot ik in 2006 voor mijzelf te beginnen en richtte ik de LOUD Academy op en begon ik als rapper en talentcoach op te treden en diverse workshops en trainingen te geven in jeugdgevangenissen, gesloten jeugdzorginstellingen en op diverse scholen door het land.

Ook in diverse landen in Afrika mocht ik als muziek-ambassadeur aan de slag en verder deed ik veel shows in Nederland en Europa. In 2016 gaf ik mijn eerste boek uit Lifestyle¬† via Arkmedia en in 2017 komt mijn tweede boek “De keuzes die je maakt uit”waarin ik mijn levensverhaal deel om jongeren te inspireren en te motiveren iets van hun leven te maken, ook al zijn er foute keuzes geweest, je kan altijd weer opnieuw beginnen.

Verder werk ik nauw samen met Young In Prison en ben ik Post-Release coordinator in Nederland waarbij ik jongeren die bijna vrijkomen help aan een maatje.

Please follow and like us: