Dave Ensberg-Kleijkers

Dave Ensberg-Kleijkers

David Samuel Christiaan (Dave) Ensberg-Kleijkers
(Voorburg, 29 maart 1984) is getrouwd met Victorine Kleijkers-Ensberg. Hij is trotse papa van Anna-Rosa. Sinds begin 2019 is hij werkzaam als directeur-bestuurder van Jantje Beton en NUSO. Hiervoor was hij voorzitter College van Bestuur van Stichting Biezonderwijs, een middelgrote onderwijsinstelling in Midden-Brabant.

Daarnaast is Dave bestuurskundige en maatschappelijk actief. Zo is hij voorzitter van stichting Maatschappelijke Alliantie, vicevoorzitter van stichting Johan Ferrier Fonds en voorzitter van het bestuur van stichting Martin Luther King lezing. Ook is hij ambassadeur van stichting Méér Muziek In De Klas.

Dave groeide op in een christelijk Surinaams gezin. Zijn grootvader Emile Ensberg was in Suriname onder meer waarnemend gouverneur en vicepresident. Dave studeerde bestuurskunde in combinatie met politicologie en specialiseerde zich in ‘management van de publieke sector’. Vervolgens liep hij stage bij het politiek-bestuurlijke magazine PM. Daarna werkte hij als organisatieadviseur achtereenvolgens bij PricewaterhouseCoopers, Van Naem & Partners en Twynstra Gudde. Bij deze organisaties werkte Dave voor diverse gemeenten, provincies, ministeries, rekenkamer(commissie)s en maatschappelijke organisaties. Daarna werkte Dave als strategisch adviseur bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling in het programma Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam, een initiatief van toenmalig wethouder en huidig minister Asscher. Vervolgens werkte hij als bestuurssecretaris bij Stichting Speciaal Onderwijs Noord- en Midden-Limburg, tegenwoordig Onderwijsgroep Buitengewoon.

Dave was van 2012 tot 2021 lid van het CDA en namens deze politieke partij in 2012 kandidaat-Kamerlid en in 2015 kandidaat-Statenlid in Limburg. Hij won in 2015 de Jan Peter Balkenende Award voor zijn “bijzondere bijdrage” aan de ontwikkeling van het christendemocratisch gedachtegoed en “als voorvechter voor de multiculturele samenleving”.

Quote

'Het maximale uit je leven halen kan alleen door hulp te vragen aan en te aanvaarden van anderen.'

Rolmodel info

Tarieven

Talen

Nederlands
Engels

Presentatie mogelijkheden

Online
In persoon
Hybride

Social media

Review

No items found

Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle gave dingen die wij doen!