Debbie Bachrach

Debbie Bachrach

Ik heb een achtergrond in International Business, met o.a. een focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en stakeholder management. Dit zijn 2 termen, die ik heel breed getrokken heb en wat mij betreft niet alleen in het zakendoen van toepassing zijn, maar bij elke interactie tussen mensen en groepen, zoals in het dagelijks leven, op de werkvloer en in het maatschappelijke debat. Durf je de wereld door de bril van een ander te bekijken om te begrijpen hoe iemand in elkaar zit? Het met de ander eens zijn, is daarbij niet eens een vereiste. Dit lijkt makkelijk en voordehandliggend. Toch doen we het te weinig. We geven vaak anderen de schuld, zonder de beweegredenen te kennen.

In mijn dagelijks leven als manager word ik vaak geconfronteerd met het gebruikelijke vingerwijzen naar andere afdelingen en collega's met eigenzinnige karakters. Maar als je op expeditie uitgaat om ieders kant te begrijpen, lukt het vaak om tot oplossingen te komen die voor iedereen goed werken en om mensen in beweging te krijgen door ze ieder op hun manier aan te spreken. Dit is niet een model waar iedereen per definitie water bij de wijn moet doen om tot een compromis te komen. Het gaat er juist om, om te kijken wat is voor iedereen nu echt belangrijk, begrip kweken en kijken hoe je tot iets gemeenschappelijks komt. Zo wint iedereen.

Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in het Midden-Oosten conflict. Een conflict bij uitstek, wat helaas verstrekkende gevolgen heeft, bol staat van vooroordelen, aannames en polariseert tot ver buiten de regio. Met mijn Joodse achtergrond zijn de aannames misschien ook makkelijk gemaakt, maar als je met me in gesprek gaat zal het je misschien verrassen dat er ook Joden zijn, die een andere kijk op de wereld hebben dan wat je vaak in de media ziet: een kritische en begripvolle blik naar beide kanten van het verhaal. En het grappige is, aan de denkbeeldige andere kant, zijn nog ook mensen die interesse hebben en toenadering zoeken. We kennen elkaar alleen soms nog niet waardoor dat de weg naar elkaar soms moeilijker maakt.

Nouja en last but not least, een Joodse vrouw in Nederland, Europa, de wereld, you name it. Helaas zijn we niet meer met veel. Hierdoor is de kans klein dat je met Joodse mensen in aanraking komt, waardoor er ook allemaal vooroordelen in stand blijven. Dus wil je je eerste Jood ontmoeten of diversiteit toevoegen aan je event? Let's crush those prejudices en laten we samen lachen om ieders interessante eigenaardigheden. Want zeg nou zelf met al die serieuze onderwerpen, kan een dosis humor en zelfspot op zijn tijd geen kwaad. 😉

Mocht je nou denken, tjonge dit klinkt wel heel erg positief allemaal, zo rooskleurig ziet de wereld er toch niet uit. Dat klopt! Maar aan de andere kant staat de media al vol met alle negativiteit, die er te vinden is, omdat dat helaas meer sensatie en clicks genereert. Dus met wat positiviteit probeer ik hier hoogstens wat tegenwicht aan te geven. Het is zeker geen poging om te doen alsof alles rozengeur en maneschijn is.

Het lijkt me leuk nader kennis te maken en te kijken hoe ik eventueel een bijdrage kan leveren aan jouw event.

Nog wat technische weetjes:
- Ik heb ervaring met alle leeftijden
- Ik houd van interactie en spel
- Ik kan werken met grote en kleine groepen
- Ik ben lekker creatief, dus samen brainstormen is leuk!
- Ik heb kennis van religieuze zaken voor zover dat belangrijk voor je is om te weten
- Ik heb ervaring met interreligieuze activiteiten. Zo heb ik o.a. deelgenomen aan het project Mo&Moos. Dit is een groep Joden en Moslims die een platform biedt voor toenadering, kennismaking en begrip tussen Joden en Moslims om vooroordelen en discriminatie tegen te gaan.

Quote

"Als je oordeelt, stop je met kijken" - Wayne Dyer - (o.a. geleend door OMDENKEN)

Pitch

Identiteit is een complex concept. Uit welke facetten vind je zelf dat je identiteit bestaat en hoe ervaart de ander jou? De beste manier om elkaar te leren kennen en te ontdekken is door ontmoeting. Door jezelf en de ander een gezicht te geven en elkaar met respect te behandelen, kun je nader tot elkaar komen. Dit breekt vooroordelen af en geeft je de mogelijkheid de wereld op een andere manier te bekijken. Wie weet ga je elkaar nog begrijpen ook en wordt de wereld een mooiere plek! Dit geldt niet alleen voor maatschappelijke issues tussen bevolkingsgroepen, maar ook op de werkvloer tussen mensen en afdelingen.

Tarieven

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Presentatie mogelijkheden

Online
In persoon
Hybride

Social media

Review

No items found
Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle gave dingen die wij doen!