Shielta Ramautarsing

Shielta Ramautarsing

Shielta Ramautarsing is geboren en getogen in Nederland met Surinaams-Indiase roots. Ze heeft te maken gehad met kindermishandeling, huiselijk geweld en een achtergestelde positie vanwege haar vrouw zijn. Ze zweeg jaren over haar situatie. Omdat ze zelf een rolmodel heeft gemist, heeft ze haar stilzwijgen doorbroken en gebruikt ze haar eigen levenservaringen om een rolmodel en inspiratiebron voor anderen te zijn.

Vanuit haar familiegeschiedenis, met twee migraties binnen vier generaties, beschrijft ze de invloed van ontworteling, het ontstaan van disfunctionele patronen en de zoektocht naar plek en positie in de maatschappij in Nederland als tweede generatiekind. Vanuit een systemische invalshoek geeft ze inzichten in hoe gesloten familiesystemen en gemeenschappen zichzelf in stand houden door loyaliteit van ieder (gezins)lid te eisen.
Shielta spreekt vanuit eigen ervaring over de effecten van uitsluiting, dat zij heeft gedefinieerd als een bestaansrechttrauma.

Shielta is auteur van het autobiografische boek: De kracht van Zijn wie ik ben.
In het boek gaat ze aan de hand van haar eigen verhaal in op het proces om tot heling te komen en reikt ze handvatten aan.

Quote

Volg altijd je eigen pad.

Pitch

Shielta Ramautarsing werkt op het snijvlak van coach/counselor en als trainer op het gebied van empowerment, transformatie, persoonlijk leiderschap en bestaansrecht. Iedereen heeft een levensverhaal met zijn mooie en minder mooie stukken, die ons gedrag bepalen. Gedrag van mensen en hoe dit te veranderen heeft Shielta altijd gefascineerd. Ze is opgeleid als andragoog en heeft na bijna 20 jaar leidinggeven in 2014 haar eigen coachings- & trainingsbureau opgericht. Het ligt haar aan het hart om mensen beter te leren kijken naar wie zij zelf zijn en wie de ander is. Zodat zij liefdevol met zichzelf en met de ander kunnen omgaan. Ieder mens is uniek en draagt het nodige aan levenservaringen bij zich. Shielta zet zich in om de levenservaringen die onderdrukt worden als kracht in te zetten. Speciale aandacht van Shielta gaat uit naar de positie van werkende vrouwen. Ze ziet het als haar missie om vrouwen te empoweren op baanbehoud, talentontwikkeling en doorstroom naar hogere posities, zodat zij het voorbeeld en rolmodel voor hun kinderen zijn.

Rolmodel info

Tarieven

Talen

Nederlands
Engels

Presentatie mogelijkheden

Online
In persoon
Hybride

Social media

Review

No items found

Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle gave dingen die wij doen!