“Volg je eigen weg, dat is wat ik je zeg.”
Een regel uit een van mijn gedichten die ik als 16 jarige ergens in wat hout heb gekerfd (zonder te zeggen waar) en dat is nog steeds wat ik je zeg. Plus, wees een beetje rebels!

Ik ben al lang al de tel kwijt hoe vaak mensen hebben gezegd dat ik gek ben, te idealistisch en onrealistisch ben, dat ik niet moet denken dat ik iets kan veranderen, ik moet ophouden met mijn #peace  en  #love   en vaak genoeg dat ik het maar gewoon moet opgeven. Ja, ik heb heel vaak ervaren dat mensen of zaken in de weg zijn gaan staan. En vaak genoeg ben ik dat ook zelf geweest, juist omdat ik heel vaak tegen muren aan liep van scholen die in hokjes denken, kijk op vrouwen, mensen die wel willen maar niet durven, juridische wetten die zaken onmogelijk maken, etc. etc. 

Toch heb ik die ene droom altijd gekoesterd, er altijd in geloofd en bewandel al heel lang eigen-wijs en koppig (stier) als ik ben ben nog steeds mijn eigen weg en krijgt het steeds meer vorm. Ik heb vaak onbewandelde paden moeten belopen, niet weten wat er op mijn pad komt, behalve dat het nieuw zal zijn. Altijd wetend dat het de richting is om te komen bij de realisatie van die ene droom. Ondertussen haken mensen af en sluiten nieuwe mensen aan. Oude en nutteloze gewoontes laat je achter en onderweg ontwikkel je nieuwe vaardigheden en ontdek je vele werelden.

Herriner je je nog dat interview bij Radio 1 waarbij ik in gesprek ging met Haitske van de Linde, die ene die mij uitmaakte voor bedelaar bij mijn buren. Die ene dame die niet doorhad wat ik zei en dat ik geen opgever was. Dat ik altijd blijf zoeken naar mogelijkheden en er daadwerkelijk ook één vind.
Zo nu ook weer. Ik ben al een lange tijd in gesprek met de gemeente en het is uiteindelijk vandaag gelukt. Ik heb een akkoord gekregen om deel te nemen aan het pilotproject hier in Den Haag, ‘Ondernemend uit de bijstand.’ #doeteendansje #whoopwhoop

Er zijn maar weinig mensen die mijn droom kennen, tenzij je goed hebt opgelegd op mijn timeline de afgelopen jaren, nog minder die de route en strijd die hiervoor nodig is begrijpen, maar vele zullen hier binnenkort over horen, iedereen kan en mag hier aan bijdragen, want mijn droom is niet voor mijzelf maar voor alle mensen

Idealistisch? Ja!
Dromerig! Ja!
Geloven? Dat is een voorwaarde!
Gevallen? Vaak genoeg!
Opgestaan? Altijd!
Doorlopen? Ja, altijd in beweging.
Opgeven? Nooit!
Werken? Altijd!
Leren? Al doende.
Moeilijk? Niet onmogelijk!
Realistisch? Gaat lukken.
Gek? Gek genoeg.
Alleen? Nee, omringd door fantastische mensen.

Iedereen die in mij gelooft en mij steunt door dik en dun, ENORM BEDANKT!

Fatima Akchar

Please follow and like us: