Vandaag, 10 november 2016, 2 gastlessen gegeven op de ‘Dag van Respect’ aan leerlingen van ‘t Coenecoop College in Boskoop. Supergoed dat jullie hierbij stilstaan. Respect is niet vanzelfsprekend, het kunnen geven, verdienen, krijgen en soms moeten opeisen gaat makkelijker als je het er eerlijk over durft te hebben.

Uiteraard gehad over hoe 9/11 effect heeft gehad op de wereld en hoe we moeten waken dat 11/9 niet een negatief impact gaat hebben op hun leven en kijk op de wereld. Angst mag niet overheersen en ook niet bepalen hoe we naar groepen mensen kijken. Dat iedereen uniek is en iedereen er mag zijn.

Conclusie van deze dag voor mijzelf is dat de open, leergierige, oprechte en nieuwsgierige houding naar maatschappelijke onderwerpen van de jonge mensen op een gezonde wijze gevoed moet worden. Het bevestigd mij weer dat het Rolmodellen Bureau meer dan zeker hier gezonde en positief antwoord op biedt. Juist nu.

Bedankt voor deze uitnodiging Jornt de Jong. Ook super leuk om Claudia de Jong-Peralta hier tegen te komen. Altijd hart voor de jeugd.

Tot snel Boskoop.

Fatima Akchar

Please follow and like us: