Het is het einde van het jaar en zoals vele andere blik ik terug op het afgelopen kalenderjaar. Ik kijk ook vooruit maar ik heb al enige tijd besloten om geen goede voornemens te maken voor een nieuw kalenderjaar maar om te leven met doelen.

4 Januari van dit jaar kreeg ik goedkeuring voor mijn deelname voor een pilotproject in Den Haag; ‘Ondernemend uit de bijstand.’ Ik sprong een gat in de lucht en haaste mij naar de Kamer van Koophandel. Ik was al bezig met mijn droom en wist wanneer je dromen hebt en deze wilt leven, je van je dromen doelen dient te maken. Ik heb zelf moeten ervaren en ontdekken wat mijn manier is om deze te realiseren. Ik heb hier het afgelopen jaar dan ook elke dag aan gewerkt.

Doelen

Mijn leven is het afgelopen jaar veranderd en ik heb moeten veranderen. Door elke dag doelen te stellen. Hierdoor leef ik elke dag een stukje meer in mijn droom. Zoals ze dat soms ook noemen ‘Living the dream’. ‘Living the dream’ betekent je droom voor ogen houden, elke dag stappen hierin maken, al is het een mini-stap, een misstap of een zijsprong. Elke stap die je maakt brengt je dichter bij je dromen zolang je weer opstaat, ervan leert en weer doorgaat om de expert te worden in je vak.

In 2017 heb ik veel moeten regelen en in beweging moeten krijgen om mijn doelen voor dit jaar te halen. Ik kan met trots zeggen dat het Rolmodellen Bureau inmiddels een stevig fundament en back office heeft om vanuit hier nog alleen maar verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Ik ben erg trots op alle rolmodellen die bij ons te boek staan. Het Rolmodellen Bureau heeft een visie en missie die door veel mensen wordt gedragen. Dit geeft kracht om door te gaan. In de praktijk heb ik hulp aan mijn co-creating team en vraagt het om anders te organiseren dan ik gewend was. Dagelijks dien ik keuzes te maken om o.a. werkprocessen te ontwikkelen en met de juiste mensen aan tafel te zitten. Zo heb ik in 2016 en 2017 heel veel mensen gesproken die zich wilde aanmelden als rolmodel. Van deze gesprekken en de daar bijbehorende processen heb ik een hoop geleerd. Je ontdekt al doende wat je zoekt en wat je niet zoekt in een rolmodel en hoe je het selectieproces hierop aanpast. Je maakt keuzes met wie je in zee gaat en hoe je je energie verdeelt. En over energie gesproken; it’s all about energy.

Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.” Albert Einstein.

Energiebewust, maar dan op persoonlijk niveau.

Het is tijd dat we leren omgaan met onze eigen energie en de universele energie en hoe deze samenhangen. Hoe krijg je hier grip op en hoe kunnen we dit zo sturen dat we hiermee onze eigen realiteit kunnen realiseren? Einstein zegt het hierboven al, het is een stuurbare krachtbron. Dit is precies wat we nodig hebben om de transitie en de bewustwording naar de toekomst te maken. Wilskracht, stuurkracht en expertisekracht.
Iets wat je wilt zit in je hoofd. Wanneer je iets wilt realiseren hoef je het alleen maar graag genoeg te willen en je daarop focussen om dit realiteit te laten worden. Het gaat niet op de een of andere dag, maar je groeit ernaartoe en het groeit naar jou toe. En voor je het weet ben jij de expert! Daarom heb ik mij dit jaar bewust beziggehouden met energiemanagement. Uiteindelijk manage je hierdoor ook tijd maar ligt je focus op je energiebesteding. Hoe besteed ik mijn energie? Welk energie deel ik? Welk energie kost ik en lever ik? welk energie consumeer ik en welk effect heeft dat op mijn prestaties? Voor mij een belangrijk onderwerp in het behalen van mijn doelen.

Van social worker naar sociaal ondernemer in de zakelijke dienstverlening.

Om het Rolmodellen Bureau op te kunnen zetten heb ik een route moeten bewandelen die ik niet kende. Ik ben van beroep veranderd en treed enorm buiten mijn eigen comfortzone. Ik heb mij veel moeten inlezen in nieuwe zakelijke onderwerpen en van vakjargon moeten veranderen om de taal te leren spreken van de zakelijke wereld.  Als sociaal pedagogisch hulpverlener (social worker) ben ik flink opgeschoven van sector en noem mezelf, wanneer hier naar gevraagd wordt, tegenwoordig sociaal ondernemer in de zakelijke dienstverlening. Ik help geen mensen meer met hun persoonlijke problemen maar organisaties en bedrijven met de behoefte om zich verder te willen ontwikkelen en hun ‘hulpvraag’ te achterhalen. Ik maak een match met een rolmodel die deze vraag kan beantwoorden en ontwikkelen we samen een passend programma.

Ik zat uiteraard in een sector waar flink op was bezuinigd en ik was een van de mensen die lang zonder werk in loondienst kwam te zitten. Al heb ik nooit stil gezeten en heb ik ook nog gewerkt als zelfstandige coach en trainer waren het financieel uitdagende jaren. Dit jaar heb ik ontdekt wat de waarde is van de diensten van het Rolmodellen Bureau. Een van de belangrijkste leerpunten is dat je een heel veel kunt bereiken met heel weinig wanneer je maar iets graag genoeg wilt. Dit is niet alleen een inzicht voor mij maar ook voor de gemeente die experimenteert met het pilotproject. De wereld waarin we leven en werken en veranderd drastisch en je moet kunnen meegaan daarin om mensen perspectief en eigenaarschap terug te geven. Dit project heeft mij en andere deelnemers de gelegenheid geboden om verder te gaan en ons verder te ontwikkelen. Veel komt uit eigen kracht en inzet van de deelnemers doordat hier slechts ruimte voor is geboden. Zij kunnen nu allen officieel verder met hun leven, dromen en idealen.

Idealisme

Voor hen die mij kennen is het niet onbekend dat ik idealistisch ben. Toch heb ik lang gezocht naar een manier om mijn idealen om te vormen naar een werkbaar model die voor groei en realisatie zorgt. En die heb ik uiteindelijk in het Rolmodellen Bureau vormgegeven.

Het Rolmodellen Bureau is daarom ook niet zomaar een sprekers- en kennisbureau. Het Rolmodellen Bureau wil haar bijdrage leveren aan de transitie waar we middenin zitten door de kennis, expertise, wijsheid (dit alles als kracht) die in onze wereld aanwezig is een stevig fundament te geven door deze krachten te verzamelen, te delen om te inspireren en uiteindelijk mensen uit te nodigen mee te bewegen naar de volgende tijdperk. Hoe meer mensen en organisaties onze rolmodellen bereiken en inspireren des te groter en positiever ons impact hierop zal zijn. Ik heb geleerd hoe ik als idealist een realist blijf en hier stapsgewijs naartoe kan werken en wat mijn rol hierin is. Dit blijft uiteraard een on-going-proces.

Om dit alles te bereiken vraagt het ook van mij een persoonlijke transitie. Dit daagt mij ook mee te groeien en te leren. Ik heb daarom persoonlijke keuzes gemaakt, want…practice what you preach. Keuzes die je elk moment van de dag, van de week en het jaar kunt maken. Hier heb je geen nieuw kalenderjaar voor nodig.

Wil ik een transitie ondersteunen? Dan vraagt dit van mij dat ik zelf ook in beweging moet komen, letterlijk en figuurlijk.
Ik ben daarom weer aan het sporten en ik mediteer omdat ik geloof dat  lichaam en geest één zijn. Het meest gekke dat ik dit jaar heb gedaan was door bijna elke dag starten met het bekijken van een video en soms gewoon beluisteren tijdens de ochtendspits, over hoe je je doelen kan behalen en hoe je mindsetting daarop aanpast. Ik heb mij verdiept in het brein en wat ik ermee kan. Terwijl ik mijzelf bleef motiveren bleef ik uitgenodigd worden om te praten over hoe je je doelen kunt realiseren en met name de vasthoudendheid die hierbij komt kijken. Kennelijk inspireert mijn doorzettingsvermogen veel mensen.

Mijn zorg om de wereld en mensen heeft er voor gezorgd dat ik ben gaan nadenken. Hoe dan wel en wie hebben we daarvoor nodig. Een betere wereld begint immers wel bij jezelf en zo ben ik bij mezelf te rade gegaan. Wil ik dat we zorgen voor onze planeet, dan vraagt dit mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik ben daarom bewuster geworden van mijn rol, niet alleen hoe ik dit vanuit het Rolmodellen Bureau wil doen maar ook persoonlijk. Ik ben dit jaar na een 4e poging in mijn leven vegetarisch gaan eten en lijk dit nu echt door te kunnen zetten. Zo probeer ik zo min mogelijk energie te onttrekken uit moeder aarde en levende wezens te sparen. Ook spaar ik mijn eigen gezondheid. Door vegetarisch te eten verlaag ik mijn ecologisch- én watervoetafdruk en wil ik mijn rol op de klimaatverandering beperken.

Verder ben ik eind augustus ben ik gestart met het minimalismechallange. Het minimalisme is een levenshouding waarmee je leven en de wereld verrijkt door zo min mogelijk spullen. Je beperkt aankopen, je doet onnodige spullen weg of geeft ze weg en je gebruikt social media doelgericht. Zo houdt je meer tijd, geld en energie over voor de dingen en mensen in je leven die er echt toe doen. En ook hiermee verklein je je ecologische voetafdruk. Er moeten bij mij nog steeds heel veel spullen weg, het is een proces van jaren maar toch ik merk al een enorm verschil. Een prettige bijkomstigheid, je huishouden is makkelijker te onderhouden en je houdt dus tijd, geld en energie over voor je dromen.

Hoe tegenstrijdig dit ook misschien klinkt, dit alles geeft zoveel rust en uitdaging tegelijkertijd.  Er komt namelijk veel nieuwe energie vrij  waarmee je weer nieuwe doelen mee kunt realiseren. Mijn doelen hebben mij dit jaar dus uitgedaagd anders te werken en leven. Ik heb een diepere laag bij mezelf aangesproken en een enorme groei gemaakt. In 2018 zal deze lijn zowel persoonlijk als zakelijk worden doorgezet. Het Rolmodellen Bureau is voor mij geen project, maar mijn onderneming waar mijn levensmissie in zit. Ik ben hier de komende decennia nog wel zoet mee. Je snapt dan wel dat ik doelen stel waar ik niet alleen per jaar aan werk maar juist elke dag.

Die rust die ik ervaar, heb ik kunnen bereiken door dit jaar heel veel naar binnen te keren om sterker naar buiten te kunnen treden. Deze rust is een frequentie die ik vertrouw en waar ik verder op wil bouwen. Het touw in handen nemen en koers varen richting mijn doelen. Het is eigenlijk dus niet zoals ik heel lang gedacht heb ‘go with the flow’ maar ‘controle the waves’.

Om nieuwe dingen te starten heb je dus geen nieuw kalenderjaar nodig. Je hebt slechts een nieuwe start nodig en dat kan op elk moment van de dag zijn. Zelfs als je gisteren gefaald hebt, kun je vandaag opnieuw starten.  Stel het niet uit, maar doe dat wat je altijd wilde doen. Controle your waves!

Fatima Akchar

 

 

 

 

Aad van Loenen

Laat leerlingen hun droom achterna gaan en je staat versteld van wat ze dan bereiken. MET AANDACHT...

Farbod Moghaddam

"Mijn doel? Kloven dichten, één lach tegelijk." Te boeken voor Thema's Achtergrond Van huis uit...

Jan Pieter Versluijs

Gepassioneerd ondernemer in de duurzame energie (solar). Houdt van avontuur en uitdagingen, om die...

Fatima Akchar

"Hoe de wereld eruit ziet heeft te maken met wat we denken, voelen en doen. Wat wij vandaag de dag...

Suzanne Kemps

Suzanne is ondernemer, creatief en een verbinder. Als serial-entrepreneur heeft ze Frismakers...

Bruno van den Elshout

Ik nodig uit tot wezenlijke ontmoeting tussen mensen, ideeën en werelden. Te boeken voor Thema's...

Hanno Ambaum

Werkende weg zoeken we verder en ontwikkelen ons dagelijks. Te boeken voor Thema's Er wordt veel...

Alan Bredenhorst

Jij bent de professional, maar je doelgroep is de specialist! Te boeken voor Thema's Achtergrond...

Marcel van Dam

Ik creëer vanuit mijn verbeelding, daarom ben ik een imaginator. Te boeken voor Thema's...

Laurens Waling

Ik denk in kansen. Ik zie de wereld als een grote verzameling van mensen met talenten. Te boeken...

Erik Duin

 "If you are able, at any moment, to sacrifice who you are for what you can become, THEN you'll be...

Roeland Lelieveld

Africa Wood Grow is een sociaal herbebossingsbedrijf met als doel/missie om verwoestijning tegen...

Michael van Loenen

Ik geloof dat we in een tijd leven waar organisaties een cruciale rol spelen in het mooier maken...

Leon Emmen

"Je omstandigheden bepalen niet wie je bent in het leven. Hoe je met die omstandigheden omgaat is...

Nick van Breda

  The most Futuristic Dutch man you can find!   Te boeken voor Thema's Achtergrond...

Liesbeth en Edwin ter Velde

  De eerste mensen die een expeditie naar de Zuidpool op zonne-energie hebben ondernomen, in...

Engbert Breuker

Hij is mede-creator Red to be Blue, waarmee hij wereldverbeterende ideeën 'opdringt’ aan iedereen...

Houssin Bezzai

"Probeer eerst naar jezelf te kijken, voordat je anderen de schuld geeft, want het begint altijd...

Vanessa Umboh

Vanessa gelooft dat luisteren naar je hart de weg is naar een ´rijk´, voldaan en een gelukkig...

Marcel Bos

Succes is geen geluk, iets abstracts dat alleen sommige mensen toevallig overkomt. In onze visie...

Cor de Graag

Mijn focus ligt op de mens want uiteindelijk maakt de mens het verschil. Als de mens in een...

Gijsbert van Herk

  Nulla porttitor accumsan tincidunt. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id...

Rivelino Rigters

Mijn verhaal start in Amsterdam-West waar ik opgroei met mijn moeder nadat mijn vader op mijn 5e...

Renske Heemskerk

Ik ben graag vernieuwend bezig, zoek relevante samenwerkingspartners op en bundel krachten om...

Samir el Hadaoui

Het is nu mijn missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken, hen te steunen om hun onzekerheden te...

Dana Maria Faneker

Als mensen vrij zijn van angsten, dan zijn ze in staat om van hun leven een succes te maken. Te...

Hanneke Gelderblom

Diversiteit is geen probleem, maar een kracht. Te boeken voor Thema's Achtergrond Meer dan 25 jaar...

Ruben Wieman

Geluk is voor mij dat je andere mensen helpt en een positieve impact op de wereld hebt. Te boeken...

Joost de Muinck Keizer

Joost is an "Oceanpreneur".  Working as a professional scuba diver Te boeken voor Thema's...

Hafsa el Bouddounti

Verhalen van anderen geven nieuwe inzichten, een ander perspectief en verrijken je leven. Op deze...

Georgios Lazakis

Ik geloof in de verbindende kracht van muziek. Te boeken voor Thema's Achtergrond Georgios Lazakis...

Elten Kiene

Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt...

Jan ten Cate

Waarom aaien we het ene dier terwijl we het andere dier eten? Te boeken voor Thema's Achtergrond...

Mohammed Abarkan

Mijn boodschap kan ik niet vaak genoeg herhalen: wacht niet af, luister naar je hart en neem het...

Boy Frank

  The content of my masterclasses, based on wide experience in sometimes very dangerous and...

Saida L’Mhajari

Spreken vanuit mijn hart is wat mensen aanvoelen en waarderen en vooral ook: onthouden.   Te...

Jeroen van der Heide

"Making the clothing industry more transparent, putting the customer first, contributing to a...

Aza Rashied

Naar mijn mening is vechten nooit de oplossing. Te boeken voor Thema's Achtergrond Mijn naam is...

Shielta Ramautarsing

“Ik werk vanuit het maken van verbinding door betrokkenheid, creëren van veiligheid, en...

Merijn Tinga

De Plastic Soup Surfer inspireert doordat hij laat zien dat je verschil kunt maken als eenling,...

Taco Houkema

Om veranderingen succesvol te laten verlopen vind ik het van groot belang om te beginnen bij een...

Jan-Peter Mout

Wie orde wil moet chaos leren toelaten, wie wil opbouwen moet ook kunnen afbreken en wie aan eisen...

Joost Röselaers

Met de ontkerkelijking dreigt er binnen de Nederlandse samenleving een centrale plek van bezinning...

Clémence Emeriau

  The content of the masterclasses with Boy Frank, are based on wide experience in sometimes...

Bedankt voor uw donatie

Hartelijk dank voor uw donatie! 

Winston Scholsberg

  De coach/trainer en verhalenverteller beheerst de kunst van het vertellen als geen ander. Te...

Ilias Mahtab

Een gedreven voorvechter van gelijke kansen, keuze vrijheid, diversiteit en rechtvaardigheid. Te...

Ilco van der Linde

"Be a Nelson". Te boeken voor Thema's Achtergrond   Onder het motto "Be a Nelson" roept Ilco...

Jeroen Slotboom

''Hoe de wereld eruit ziet heeft te maken met wat we denken, voelen en doen. Wat wij vandaag de...

Dave Ensberg

Een betere wereld, begint echt bij jezelf. Te boeken voor Thema's Achtergrond   Dave...

Ferdi Jansen

In mijn visie gaan mens, natuur en technologie hand in hand, zie ik steden als enorme co-working...

Roland Beuk

Het is mijn hogere doel en ‘broncode’ om maatschappelijke problemen op een ondernemende manier op...

Hisham El Doeri

Het kantelpunt kwam toen ik een hond in huis nam en ik mij verantwoordelijk voelde voor zijn...
Please follow and like us: